Започна BG CUP- футболен турнир за българи в чужбина

Започна BG CUP- футболен турнир за българи в чужбина | StandartNews.com

Бон-Нидеркасел. Започна BG CUP - футболен турнир за българите в чужбина. Надпреварата, която обединява нашите сънародници по света, е организирана от дружество с идеална цел I Love BG в Кьолн, Германия.

Турнирът, който се организира за седма поредна година, се провежда на терените в град Бон-Нидеркасел. В него участват 26 отбора на българи живеещи в Италия, Франция, Испания, Холандия, Англия и Германия. Съдиите от немския футболен съюз (DFB) ще следят за честната игра, а за комфорта на футболистите и техните фенове се грижат нашите доброволци-помощници. Това съобщиха организаторите на BG CUP за „Стандарт нюз". На терена са осигурени медицински екип, българска кухня и свежи напитки за всички участници и публика на турнира.

Футболисти от българското училище в Кьолн ще участват в приятелски мач. Планиран е и втори мач извън редовната програма, в който ще премерят сили един местен отбор и един от българските отбори, отпаднал в предварителните групи, допълват организаторите от I love BG (Аз обичам България).

След мачовете ще има парти под мотото „I Love BG Party" ("Аз обичам български купон"), което ще се проведе в Кьолн. То ще бъде открито с концерт на танцови състави и изпълнители на българска народна музика. В партито ще участват още DJ Stancho и DJ Ray Bon.
Началото на турнира BG CUP започва през 2007 година в Бон, Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай