Зам.-министър предупреди за военна опасност за България

България трудно ще се сдобие със системи "Пейтриът", за да брани небето си

Зам.-министър предупреди за военна опасност за България | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Страната ни не е защитена от атака с балистични ракети и спешно се нуждае от модернизация на системите си за противовъздушна отбрана. Това обяви пред Нова телевизия заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Все още няма договори за разполагане на нови ПВО системи, но се водят разговори. Нашите ПВО системи са стари и с намалели способности. България в момента няма противоракетна система, обясни Запрянов.

Той уточни, че това е била една от темите на разговор при посещението му с военния министър Тодор Тагарев в САЩ. Според Запрянов тези договорености няма да бъдат променени дори и Доналд Тръмп да спечели изборите тази година.

България обаче трудно ще се сдобие със системи "Пейтриът", защото производството е малко и дори да бъдат поръчани сега, ще са налични след 8-9 години, посочи заместник-министърът.

Според него Балканите са уязвими, защото са стара зона на руски интерес. Затова и НАТО взима мерки, като предстоящото и мащабно учение. По думите на Запрянов по време на учението ще се осъществи прехвърляне на огромно количество военни от САЩ към Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
21 Коментара
Путин
преди 3 месеца

Докато. Има. Такива. Политически. Боклуци. Във. Парламента. България. Няма. Да. Се. Оправи. Французите. Да. Не. Мислят. Че. Русия. Ше. Седи. Със. Скръстени. Ръце. Не. 150. Ами. Цялата. Им. Армия. Ше. Отиде. На. Кино. Какво. Правят. Френски. И. Английски. Офицери. Във. Украйна. Вранция. Да. Помни. Какво. Стана. Със. Бонапарт. Яде. Руската. Карабина. И. Сега. Пак. Ше. Я. Яде. Слава. На. Русия. И. На. Президента. Путин. Дано. Да. Пукнат. Французите. И. Ингилизите

Откажи
Любка
преди 3 месеца

Много си прав Путин, СЛАВА на Русия и на през. Путин, всичките да ги помете.

Откажи
xomed
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Румен
преди 3 месеца

Идиот

Откажи
лъчо
преди 3 месеца

Три социализма в България нямаше един чужд войник това число и съветски А сега станахме Арена на чужди военни бази защо

Откажи
Онзи
преди 3 месеца

А едно време сме били с най модерната противоракетна отбрана СС 300,даже все още се водят едни от най добрите,но не да ги дадем на Украйна пък нас кучета ни яли

Откажи
Путин
преди 3 месеца

Долу. Нато. И. Ебания. Европейски. Съюз

Откажи
Nadut fasch
преди 3 месеца

Вън на войските и базите на НАТО от БГ!!!!!!!Мен не ме е питал никой дали да дойдат!!!Бащите ни са воювали с фашистите през ВСВ,за има свободна България,която помня и която днес е поробена от колективния ЗаПадНал .морално свят....

Откажи
БАЙ ХОЙ
преди 3 месеца

ТОЙ. ПУТИН. ЩЕ. ВИ. ГО. НАПУТИ , ВЪПРЕКИ ЧЕ. ГО. ОБЛИЗВАТЕ ОТ. ГОРЕ. ДО. ДОЛУ.

Откажи
Тони
преди 3 месеца

Сами предизвикайте това върху нашите глави от алчност дадохте ракетите на наркомана сега олеле ако поставите американски войски в България тогава къде е независимостта ,Продадохте българската армия украдохте парите и сега заплахата е за нас но вие ще избягате а ние ?

Откажи
Горан Василев
преди 3 месеца

Е как да нямаме противоракетна отбрана.Къде са ракетите за С300? Всички натовски страни са впрегнати да захранват военната индустрия на Америка.А продажна сган като тоя боклук пропагадира за мнима заплаха от Русия.

Откажи
Тагаренко
преди 3 месеца

Нашите политици са продажни мърши! Но един ще ви докопаме и тогава дупе да ви е яко!

Откажи
Иван
преди 3 месеца

Всичката измет горе,240 калпака и още толкова около тях и с украинския шпионин Тагарев начело да ходят на фронта.......това е....

Откажи
Lazarov
преди 3 месеца

Мамичката ви недоебана,какъв хуй ще търсят американските войници в България. Продажни педали.

Откажи
Трибунал
преди 3 месеца

За вас ще има трибунал градове.Имало опасност от война.Дъртляк нямаш грам мозък.При СССР имахме ракети с ядрени глави Турция се молеше да ги върнем.Искате и тези нашите,който са в пъти по добри да ги дадем.Словакия даде ли ракетите си?Дадени получили петият получи джендърско дупе.Мамата ви мръсна.

Откажи
Петров
преди 3 месеца

Машината ви Натовска!

Откажи
Пешо
преди 3 месеца

Е какво следва,че с тази евроатлантическа политика на сглобката сме по долни гащи...!Браво на ПП,ДБ и ГЕРБ.Вие сте"родолюбци",няма що...!

Откажи
Светослав
преди 3 месеца

Атлантически продажни катили

Откажи
Гошо Енисей
преди 3 месеца

Вземи калашник,и в окопите.

Откажи
Wolf
преди 3 месеца

ТОЗИ Е ПОРЕДНОТО Л@ЙНО

Откажи
Русофил
преди 3 месеца

Дано Русия приключи по бързо с Украйна и да почне да гони натовските бази в страни като България и тогава ще видим, какво ще правят фашистите в парламента.

Откажи