За "Белене" и зелника

За "Белене" и зелника | StandartNews.com

Право на отговор: Мария Капон, председател на Инициативен комитет "Беля НЕ", лидер на ЕНП

С любопитство прочетох реакцията на г-н Богомил Манчев по повод изнесената от мен и г-н Иван Иванов на пресконференция информация за продължаващи плащания по спрения с решение на Народното събрание проект АЕЦ "Белене". От него останах с убеждението, че г-н Манчев говори със страст от името на получателя на средствата - "Уорли Парсънс", и показва неделикатна информираност за финансовото състояние на държавната компания НЕК.
За сметка на това в реакцията на господина очевидно не се прави разлика между решение на Министерски съвет и решенията на Народното събрание. Те са задължителни и имат силата на закон. В същото време се радвам на пълно единодушие с Богомил Манчев, че трябва да предприемат определени действия от НЕК, БЕХ и МИЕ, а те още не са предприети. Това беше и една от целите на пресконференцията - да покаже, че законът не се изпълнява и безстопанствено се харчат държавни средства. Но, както е казал народът, не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава - в този смисъл съм спокойна за г-н Манчев.

Накрая не мога да не отбележа, че съм дълбоко трогната от загрижеността на господина към политическата ми кариера. В България често корпоративните интереси надделяват над националните интереси - добре е да се прави разлика между двете неща. В случая става дума за кауза, свързана с националните интереси, и на този фон нито една политическа кариера няма особено значение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай