За хората с ТЕЛК! Дойде чаканата новина

Кога ще си вземат парите

За хората с ТЕЛК! Дойде чаканата новина | StandartNews.com

В началото на март ще бъдат платени средствата за февруари на хората, имащи решения от ТЕЛК. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев след заседание на Министерския съвет.

Има голямо затруднение в момента, но лично съм издал заповед за прехвърляне на данните в информационната система, които в момента се обработват, допълни той. Средствата ще бъдат изплащани от Агенцията за социално подпомагане и от НОИ, посочи още той.

Преди дни заместник-министърът на здравеопазването д-р Динко Странски посочи, че на 10 февруари към всички заинтересовани институции от Министерството на здравеопазването е подадена справка за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в сила на промените в Закона за хората с увреждания.

Гражданите не трябва да предприемат нищо допълнително, тъй като всичко се предоставя на институциите по електронен път. В случаите на необходимост от преосвидетелстване, хората трябва да подадат заявление за преосвидетелстване по обичайния ред поне три месеца преди изтичане на срока на експертното решение, допълни д-р Странски, цитиран от БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай