Юлиан Костов превзема Лондон

Юлиан Костов превзема Лондон | StandartNews.com

В последния филм много ме биха, дано ми върви в любовта, смее се младият актьор

Юлиан Костов е чаровен и талантлив актьор, който има много ясна визия за това какво иска от живота и как да го постигне. След като се разписа в родния кинохит "Корпус на бързо реагиране 2" и в култовия сериал "24" редом до Кийфър Съдърланд, шампионът по плуване все участие и в лента на Дани Лернър "A Passage to Hell", снимана у нас. Юлиан живее в Лондон и всеки негов дъх е посветен на седмото изкуство. "Пиша сценарии, продуцирам си собствени проекти и съм посредник на други. Интересувам се и от режисура. Организирам и семинари за актьори с кастинг режисьори в Лондон", сподели той оттам.

Сергей Бадюк го ступва

Преди две седмици приключихме снимките на филма "A Passage to Hell" в "Ню Бояна Студио" с продуцент и режисьор Дани Лернер. Играх една от главните роли и бях част от "Тюлените" - най-елитния отряд във флота на Щатите. Ние и войникът Джон Кътър (Дилън Брус) сме изпратени на мисия в Източна Европа, за да спрем терориста Игор Родин (Сергей Бадюк), който е отвлякъл колектив учени. Те са създали смъртоносна биологична бомба, а той планува да я детонира в някоя от големите европейски столици. Всичко се движеше изключително бързо - екшън, каскади, диалози. Дори и в "24" не бях работил с толкова добър, опитен и синхронен екип, колкото в "Ню Бояна", което ме зарадва. Нямаше никакво напрежение, защото режисьорът Дани Лернер имаше много ясна визия какво иска и всичко вървеше безпроблемно и изключително забавно. С Дилън си казахме в един момент, че това е най-забавното и готино преживяване във филм досега. Имаше една "любопитна случка", която ще запомним. Сергей Бадюк (злодеят във филма) е бивш шампион по самбо и бокс на специалните части на Русия. В една от почивките го попитах какво е най-добре да се прави при уличен бой. Той ми каза, гледайки някъде напред: "Ами Юлиан, тайната в улич..." - и изведнъж получих удар в брадата, последван от две изблъсквания в гърдите, които да ми изкарат въздуха, и ключ. Естествено бяха леки удари (поне за неговия стандарт) и той се смееше доброжелателно. Другите актьори останаха смразени, а аз се направих, че ми няма нищо и му благодарих за урока. Още в настроение, ми каза: "Нали разбра, в улич..." - и ме подреди отново по същия начин! Много се смяхме после!

Башар Рахал също играеше във филма, за жалост нямахме сцени заедно. Но успяхме да изиграем едно 3-5-8 в бързината. Много паднах, не ми се говори. Дано ми върви в любовта!

Снима се като агент Харуел в "24"

В сериала "24" работих през месец май. Имах малка роля, появяваща се в два епизода. Аз съм агент Харуел, от специалните служби. Кийфър Съдърланд беше доста добре подготвен, имахме и бойна сцена. Винаги проверяваше дали съм добре, след като ме "проснеше" на пода. Поздравяваше ме след всеки дубъл за играта и бойната хореография. Уилям Дивейн, който играе президента на Щатите, непрестанно импровизираше с текста, дори почваше преди мен понякога. Нарочно бъркаше и името на героя ми. Наивникът аз, отидох със сценария и му показах, че не това е името ми и първите реплики са мои, а той ми отвърна: "Не се притеснявай, аз никога не казвам това, което пише в сценария. Просто слушай и играй с това, което ти давам."

Иска да направи актьорско студио

Искам да направя филиал на АМАW - Anthony Meindl ActorТs Workshop в София. Това е студио номер 1 в Ел Ей според вестник Backstage за последните 3 години. Антъни Мейндъл е мастър учителят, който измисля този анти-метод, ако мога так да го нарека. По него се преподава във всяко едно от студиата му по света - Ел Ей, Ню Йорк, Ванкувър, Лондон, Сидни, Маями. Той е преподавател на десетки от младите звезди в Холивуд, включително номинираната за "Златен глобус" Шейлийн Уудли ("Дивергенти", "Вината в нашите звезди"). Работата, която се върши в студиото, е свързана с така нареченото студено четене и се базира на слушане и на приемане на казаното ни лично, вместо да се театралничи или "играе". Студиото не дискриминира актьорите - дали някой е бил в театрална школа или не. Дори по мое наблюдение хората, които не са били в такава, напредват по-бързо. В България има много талантливи актьори, които биват съсипвани в нашите университети, защото просто се учат неща, които са били правилни преди 60 години. Но както всичко, така и актьорското майсторство еволюира, излизат нови техники, с които или трябва да сме наясно, или изоставаме. България ще продължава да се развива в киноиндустрията и все повече чужди продукции ще идват тук, затова и ние трябва да сме готови. Освен няколко различни курса в нашето студио ще има и така необходимият "курс по американски акцент". Ще направим същите уроци и за деца актьори.

Аз вероятно няма да преподавам. Ще си има учители - успешни родни актьори играли и в чуждестранни продукции, които ще водят класове и на български, и на английски. Няколко пъти годишно ще има мастър класове с Антъни или с Митч Мулен, който е мастър учителят в Лондон.

Уроците на Острова

"В Лондон се научих да бъда мил и искрен с хората, да намирам интересното у събеседника си и да слушам. Станах по-търпелив и разбрах, че за собственото си щастие и успех човек трябва да разчита най-вече на себе си. Научих се и да си "давам" повече лично време, а не да се лишавам от него. Смятам, че винаги се срещаме с хората, с които трябва и с които искаме. Така че, ако нещо куца в контактите ни в някакъв момент, проблемът е бил в настройката ни. Имам бакалавърска степен по бизнес мениджмънт в Лондон. От 9 месеца уча по-сериозно актьорско майсторство във филиала на студиото на Антъни Мейндъл в Лондон", разказва момчето.

Живейки в мегаполиса, Юлиан има възможността непрекъснато да е в час с хитовите премиери.
"Наскоро гледах "Салемските вещици" на Артър Милър в "Олд Вик", театъра на Кевин Спейси, и останах изключително впечатлен. Няма нужда да казвам, че всичко от А до Я беше изпипано страхотно. С изключение на една актриса, която си личеше, че не "СЛУША", а "ИГРАЕ", всички бяха феноменални, особено Ричард Армитидж (Торин от Хобит)".
А дали на него самия му се играе? "Може би след това представление за първи път изпитах желание да стъпя на тетрална сцена. Имах едно предложение за малка роля тук, но агентът ми не ми разреши да я приема. Надявам се след време, че ще имам възможност да играя в някоя постановка тук", усмихва се Юлиан.

Изгубен в превода

Юлиан говори на доста езици, но дали се е губил в превода? "Сега се сещам, че наскоро имах голям гаф с аутокоректа на телефона си. Едно момиче ме попита с какво се занимавам и не знам какво съм се опитал да напиша, но телефонът ми изписа "аз съм порноактьор". А тя отговори: "Прекрасно!". Междувременно се извиних за лапсуса, а тя каза, че не го е забелязала.

Блиц
- Колко медала по плуване имаш?
- Не знам точно, но са над 50.
- Коя е най-голямата ти пакост?
-"Ако ти кажа, ще трябва да те убия."
- Първа любов?
- Романтична, далечна, невъзможна, детска, вечна!
- Владееш ли някое бойно изкуство?
- Не, но съм тренирал съм малко бокс. Мисля да започна крав мага или джет кун до в Лондон.
- С кой колега ти се снима?
- С Дензъл Уошингтън, Робърт Дауни-младши, Дженифър Лоурънс, Брадли Куупър, Майкъл Кейн, Матю Маконахи...
- Най-ценният съвет?
-"Не чакай да си готов, за да започнеш, защото никога няма да си." "Не взимай нищо лично, не предполагай."
- Живял си в Холандия, вкусвал ли си от местните "удоволствия"?
- Веднъж изядох четвърт бисквитка и се изприщих целият. Някаква много рядка алергия. Не продължи дълго, но си изкарах акъла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай