Як трафик. Час опашка на границата с Гърция

Пътна полиция с проверки за алкохол и дрога

Як трафик. Час опашка на границата с Гърция | StandartNews.com

Натоварен трафик по пътищата в цялата страната заради почивните дни около 24 май. Още вчера хиляди българи тръгнаха на път за трите почивни дни. Засилен беше трафикът в страната, най-вече към родното Черноморие. Заради ремонт на магистрала „Тракия” колони от автомобили се образуваха в посока Бургас. Натоварени бяха и пътищата към Гърция.

И днес на ГКПП „Кулата” се е образувала колона от коли. На границата се чака около час. Причините за чакането се крият в стриктния контрол, който гръцките власти правят – произволно се правят тестове за коронавирус, пътуващите трябва да носят и редица документи, които да гарантират, че са преминали заболяването или че са ваксинирани.

Допълнително затруднение на трафика се очаква и заради нова акция на пътя. Униформените в цялата страна следят дали шофьорите сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Повишено е вниманието и към абитуриентите и техните водачи – включително дали са правоспособни и дали спазват правилата за движение.

Акцент е поставен и върху пешеходците, които по празници често създават предпоставки за инциденти, допълват униформените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай