Втори пожар само след часове в област Хасково

Пламна землище в близко село

Втори пожар само след часове в област Хасково | StandartNews.com

В рамките на няколко  часа възникна втори пожар на територията на област Хасково. Той е в землището на харманлийското село Коларово по посока любимецкото село Оряхово, съобщиха от областната администрация в Хасково.

По-рано днес се запали терен със сухи треви и широколистна гора в землищата на селата в Сакар планина Пъстрогор и Младиново, община Свиленград. 

Край Коларово горят сухи треви. Няма опасност за населението, уверяват от държавната администрация. В харманлийското село Овчарово също горят няколко двора към къщи, но къщите засега не са засегнати. Няма данни за пострадали.

Обстановката между селата Младиново и Пъстрогор е много сложна заради силния вятър. Седемте екипа продължават работа. Вятърът постоянно сменя посоката си, а теренът е недостъпен за техника. Фронтът вече е към 6-7 километра и навлезе и в землището на село Момково, каза пред журналисти началникът на свиленградската пожарна Иво Тонев.

Заради огненото бедствие се затваря пътят Пъстрогор - Младиново.

По-рано днес бяха локализирани съществуващите огнища на територията на областта - край харманлийските села Шишманово и Преславец, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай