Втора смърт сред пометените от кола в Дебръщица

Пазарджишкото село бе изправено на нокти от трагичен пътен инцидент

Втора смърт сред пометените от кола в Дебръщица | StandartNews.com

Вече има втора жертва от катастрофата в пазарджишкото село Дебръщица, която потресе хората в региона миналата неделя, съобщава „Марица”.

На 24 май вечерта 45-годишна жена от Пазарджик загуби контрол над автомобила си, който напусна пътното платно и се качи на близкия тротоар. Там колата се вряза в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.

В резултат на удара на място почина 76-годишна жена, а другите три нейни съселянки на възраст между 69 и 88 години бяха транспортирани с различни по степен наранявания в МБАЛ-Пазарджик.

Тази нощ в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на областната болница е починала 69-годишната жена. Нейното състояние бе критично още от вечерта на 24 май, когато бе транспортирана в пазарджишката болница с тежка черепно-мозъчна травма и множество по-малки наранявания. 

Два дни след това претърпя неврохирургична операция за декомпресия на повишено вътречерепно налягане и евакуация на хематома. Пациентката бе поставена на апаратна вентилация и в медикаментозна кома.

Още тогава лекарите съобщиха, че има реална опасност за живота й и не могат да бъдат правени никакви прогнози за състоянието й.

На лечение в МБАЛ-Пазарджик остават други две пострадали от зверската катастрофа жени от Дебръщица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай