Всички се питат кой е мафиотският бос с пурата, който влезе в съда

Охраната си навлече неприятности заради него

Всички се питат кой е мафиотският бос с пурата, който влезе в съда | StandartNews.com

Кой е мафиотският бос, който днес влезе в сградата на Административния съд в София? Това бе най-задаваният въпрос в мрежата днес.

С пура в уста, слънчеви очила, шапка и фланелка с лика на Че Гевара бе докаран в съда страховитият член на престъпната група за мокри поръчки „Килърите“ - Георги Вълев, пише Телеграф бг.

Фотосът с появата му пред Темида моментално взриви социалните мрежи, тъй като в този си вид Вълев прилича на мафиот от холивудска продукция.

Осъденият на доживотен затвор бе конвоиран под усилена охрана до Административния съд София област на ул. „Съборна“ 7 в центъра на столицата.

Външният вид на Георги Вълев предизвика буря от коментари в мрежата и от Главна дирекция „Охрана“ се принудиха да реагират.

От там обясниха, че тютюневите изделия и очилата фигурират в списъка на разрешените вещи и предмети, които лишените от свобода имат право да притежават и държат у себе си.

„Пурата в устата на лицето ясно показва демонстративното търсене на провокация и обществено внимание, което характеризира поведението на лишения от свобода. Явно ефектът е постигнат“, заявиха от дирекцията, цитирани от БТА.

На служителите на ГДО е обърнато внимание за “по-строго и стриктно изпълнение на служебните им задължения при подобни ситуации, в които се търси явна провокация”.

Георги Вълев е осъден на доживотен затвор без право на замяна за организирането на две убийства на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Той е част от групата, водена от Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца и Янко Попов - Туцо Дебелия.

Вълев е филолог и бивш учител по немски език. По време на мегапроцеса "Килърите" се обяви за сина на честни идеалисти комунисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай