Всеки четвърти у нас готов да се бие за Родината

Половината българи не искат да ходят на фронта, всяка втора жена по света има желание да се сражава

Всеки четвърти у нас готов да се бие за Родината | StandartNews.com

Половината българи не са готови да се сражават за Родината. Това показва проучване на "Галъп интернешънъл", проведено в  навечерието на Деня на храбростта и празник на българската армия 6 май. Всеки четвърти нашенец обаче е готов да иде на фронта, ако се налага. 

Според проучването, страната ни отчита най-ниска готовност за сражения в целия регион на Балканите. 25% от българите казват, че биха воювали за родината, но  47% не биха.

Въпреки че сме близо до западноевропейците, сме по-малко жертвоготовни от средното за света. В глобален аспект 61% от населението е готово да се сражава за страната си, а 27% не биха го направили.

Голям е процентът на жените по света, които биха грабнали оръжие - 52 на сто. А делът на мъжете достига до 67%. От различните вероизповедания, обхванати в проучването, най-склонни да воюват под националния флаг са мюсюлманите - 78%.

Сред регионите, готовността за битки в името на Родината е най-висока в Близкия изток и Северна Африка - 83%. На другият полюс е Западна Европа, където едва 25% биха отишли на фронта по желание.

Сред държавите, най-слаба готовност показват японците - само 11%. Сходни са и резултатите на Германия, Холандия и Белгия. За сравнение, във Великобритания този дял е 27%, а във Франция - 29% - по-висока, но отново ниска готовност на фона на световните резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай