Връщат на работа отстранените директори на болниците

Шефовете им са възстановени на постовете си от днес

Връщат на работа отстранените директори на болниците | StandartNews.com

След като приключи проверката на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" в трите болници, от днес директорите на лечебните заведения - СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев", УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" и УБ "Лозенец", са възстановени на работа. 

Окончателният доклад потвърждава причината за смъртта на детето - тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни масивни кръвоизливи в белите дробове). Тя е причинена от вирусна инфекция, при която са възникнали и допълнителни усложнения - тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна недостатъчност в надбъбречните жлези, заради които болестта се развива скоротечно.

Проверката на Медицинския надзор (ИАМН) не е констатирала пропуски в диагностично-лечебния процес.

В министерството постъпиха и констативните протоколи както от проверките в лечебните заведения СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев", УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" и УБ "Лозенец", така и от практиката на личния лекар на детето, уточниха от МЗ.

Всички получени от ИАМН доклади - два предварителни и един окончателен, както и съпътстващите протоколи, независими експертизи и документи от хода на проверката, ще бъдат предоставени на Прокуратурата, която също се сезира по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай