Времето се затопля, слънчево в цялата страна

Максимални температури между 9° и 14°, в северозападните райони малко по-ниски, в София около 9°...

Времето се затопля, слънчево в цялата страна | StandartNews.com

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Максимални температури между 9° и 14°, в северозападните райони малко по-ниски, в София около 9°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари.

През деня ще се задържи почти без промяна. Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове по северното крайбрежие все още ще има значителна облачност, но тя бързо ще намалее. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максимални температури на 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

През почивните дни югозападният вятър ще се усили, особено в източната половина от страната и дневните температури ще се повишат, в отделни райони в Източна България и Предбалкана ще надхвърлят 15°, в неделя ще достигнат 20°; по-ниски ще остават в северозападните райони – до около 8°-10°. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна. В понеделник ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време, без валежи. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще остане топло за началото на февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай