Времето се обръща. Кога идва застудяването?

Още три дни високи температури

Времето се обръща. Кога идва застудяването? | StandartNews.com

Още три дни топло време. В неделя вечерта идва обратът, който носи застудяване.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Рачев смая с прогноза. Скреж по колите

Но днес и през уикенда ще е топло с високи градуси.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. През деня от запад облачността ще се увеличава, ще е висока и средна. На отделни места главно в Рило-Родопската област ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, след обяд в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 22°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, но облачността от запад ще се увеличава. В следобедните часове на места главно в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В събота ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 21° и 26°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В неделя сутринта ще е слънчево и все още сравнително топло. През деня, с преминаване на студен атмосферен фронт, облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали. С усилване на вятъра от запад-северозапад ще нахлува хладен въздух и привечер и през нощта срещу понеделник температурите ще се понижат значително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай