Проф. Рачев смая с прогноза. Скреж по колите

Колко дълго ще е застудяването

Проф. Рачев смая с прогноза. Скреж по колите | StandartNews.com

Топ климатологът проф. Георги Рачев смая българите с прогнозата си. Вече е ясно, е в неделя вечерта започва застудяване, но професорът уточни, че то ще е рязко и колите ще осъмнат със скреж във вторник.  

ВИЖ ОЩЕ: Времето се обръща. Кога идва застудяването?

Продължава октомврийското лято. 4-4,5 градуса над нормата сме. Следващата седмица "Топлофикация" си влиза в ролята - пуска парното, ако се наредят три студени дни, но няма такава опасност, каза пред бТВ. проф. Георги Рачев.

Въпреки това ще има нахлуване на северен фронт от неделя следобед, когато в София се очаква вятър със скорост до около 50 км/ч.

Максималните температури в неделя за страната ще са 25-26 градуса, в понеделник обаче те ще паднат със 7-8 градуса и се очаква застудяването да е дори с близо 10 градуса.

Във вторник отново започва затопляне. Имаме октомврийско лято, обясни проф. Рачев.

Сутринта след рязкото еднодневно застудяване обаче във вторник максималните температури ще са ниски и по високите квартали на София, както и в полетата на Северозапад може да се наложи да поизстържете стъклата на колите от скреж, предупреди климатологът. През деня от вторник отново ще се стопли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай