Времето полудя! Сняг през май

Изненада в Пампорово и родопското село Лилково

Времето полудя! Сняг през май | StandartNews.com

Времето напълно полудя. Майски сняг заваля на няколко места в страната. Първи бяха изненадани хората в родопското село Лилково.

„Днес имаме възможността да наблюдаваме танца на снежинките в Лилково“, написа в групата „Кметско наместничество село Лилково, община „Родопи“ Мариана Димитрова, предаде БЛИЦ.

Тя е публикувала и кратък клип в социалната мрежа.

Макар, че късен сняг не е обичайно явление за високопланинското село, жителите си спомнят, че и миналата година тънка снежна покривка през май е изненадала хората.

Сняг валя и в Пампорово тази сутрин, става ясно от друга публикация.

Синоптиците прогнозираха за днес минимални температури  между 4° и 9°, в София - около 8°, а максимални - между 12° и 17°, в София - около 12°. Експертите посочват, че през следващото денонощие в Западна България ще се задържи предимно облачно и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. В следобедните часове ще има временни разкъсвания и намаления на облачността.

В източната половина от страната през нощта ще преобладава ясно, а през деня - слънчево време. Ще духа слаб вятър от югоизток, в Югоизточна България - от североизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 6°, а максималните между 14° и 19°, в София - около 14°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай