Връчват награди за принос към мюсюлманската общност

На 8 декември за трета поредна година с отличието ще бъдат наградени граждани, които имат принос към развитието на мюсюлманската общност в страната.

Връчват награди за принос към мюсюлманската общност | StandartNews.com

Висшият мюфтийски съвет връчва годишните награди на името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухиддин, избран от мюсюлманската общност на 8 декември 1910 г. За трета поредна година с отличието ще бъдат наградени граждани, които имат принос към развитието на мюсюлманската общност в страната. Ведат Ахмед, председател на висшия мюсюлмански съвет, заяви: "Те са допринесли с това, че са отстоявали правата на мюсюлманите, дългогодишно служене в полза на мюсюлманското вероизповедание, на образователните институти, от които толкова голяма нужда имаме".

Тази година първата почетна награда ще бъде връчена на председателя на Българския хелзинкски комитет доцент Красимир Кънев, номиниран за защитаването на религиозните права на българските мюсюлмани.

Сред наградените ще бъде и журналистката от Турската редакция на Радио България - Севда Дюкянджи, която ще бъде отличена за медийното представяне на мюсюлманското културно наследство в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай