Неделя,

Въпреки забраната - фирма прави екскурзия

От: Редактор -
Въпреки забраната -  фирма прави екскурзия
A
A
A

Автобус на туристическа агенция с 30 пътници опита да потегли на екскурзия към Рилския манастир. Пътуването е било организирано въпреки забраната на здравното министерство за подобна дейност. Какво се случи обаче и осъществи ли се екскурзията, след като екип на NOVA сезира институциите?

Въпреки че до 30 ноември екскурзиите и посещенията на туристически обекти в страната са забранени, часът за тръгване на автобусa с туристи е 7.30 от автогара „Сердика“ в София. Рейсът обаче се спрял зад автогарата, а на табелата пише случаен превоз.

Проверката е от страна на експерт от министерството на туризма, полицията и Столична община. И предизвика напрежение сред желаещите да пътуват.

„Забраната няма да ни спаси от болестта. Само ни спъвате тука. Всеки път ходим с екскурзия от години, с тая фирма и не съм имал проблеми. Който си е болен, да се лекува, кво да направим“, казват пътници.

„Не смятам, че фактът, че хората не спазват разпоредбите от тази фирма, е протеснителен. Въобще не ме притеснява. Това ни дава глътка въздух на нас. Да можем да продължим да работим и да живеем“, казва друг пътник.

В крайна сметка се наложи пътуването да бъде отменено. От фирмата бяха категорични пред институциите, че не са били наясно със забраната. Заявиха обаче, че се спазват всички мерки за безопасност.

„Това е еднодневно пътуване с посещение на Стобските пирамиди и на Рилския манастир, което е природен феномен на въздух, на открито“, казва представителят на фирмата Албена Минковска.

От въвеждането на забраната със заповед на министъра на 27-ми октомври, това е първа проверка от страна на компетентните институции.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички