Въпреки забраната:Селски кмет на купон в кръчма

Ахмед Сули твърди, че отишъл да предупреди приятелите си да не празнуват, но останал да ги уважи

Въпреки забраната:Селски кмет на купон в кръчма | StandartNews.com

И хора с власт нарушават забраните, свързани с извънредното положение заради коронавируса у нас. Кмет на павелбанско село се похвали със снимки в социалната мрежа как с приятели празнува късно вечерта в събота  рожден ден, съобщи „Монитор”. Празненството е било в заведение, което би трябвало да е затворено заради извънредните мерки, предприети за ограничаване на коронавируса. Собственикът му заяви пред бТВ, че празненството било въпреки волята му.

31-годишният Ахмед Сули е кмет на село Скобелево от есента на миналата година, той е възпитаник на старозагорския Тракийски университет, женен е и има малко дете. На снимките, които около обяд в неделя бяха свалени от Фейсбук се виждат половин дузина млади мъже, в заведението е имало и други посетители.

Според самия селски управник присъствието му в кръчмата било с превантивна цел, той отишъл сам там, за да предупреди празнуващите, но все пак ги „уважил“ и останал на масата за около трийсетина минути. Самото заведение, по думите му, не било съвсем кръчма, а беседка, където дори нямало бар – плот. То се е намирало извън Скобелево, на територията на частен атракцион. Сули твърди, че около полунощ компанията се е разотишла.

Ръководството на община Павел баня научи от медиите за поведението на скобелевския кмет, пак от журналисти разбраха и в ОД на МВР, откъдето съобщиха че ще извършат проверка. По данни на жители на община Павел баня в някои от местните хотели въпреки забраните за  СПА-услуги  гостите полулегално влизали в басейните и сауните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай