Волгин срина със земята Кристо и Триумфалната арка

Неговото изкуство е символ на деградацията

Волгин срина със земята Кристо и Триумфалната арка | StandartNews.com

Журналистът от БНР Петър Волгин нападна остро изкуството на Кристо и го посдложи на сериозна критика в профила си във Фейсбук.

"Да, хора като Кристо заслужават уважение. Най-вече заради факта, че са успели да излъжат едни хора да им дават пари за глупости, а едни други хора да се възхищават на въпросните глупости.

Триумфалната арка, опакована с чаршафи - няма по-добър символ на дълбоката деградация, в която е изпаднало съвременното изкуство. Днешните "творци" отдавна не са създатели на нови реалности, каквито бяха Леонардо, Салвадор Дали, Пикасо. Съвременните "творци" са ловки опаковчици - на сгради и на велики произведения от миналото.

Да, хора като Кристо заслужават уважение. Най-вече заради факта, че са успели да излъжат едни хора да им дават пари за глупости, а едни други хора да се възхищават на въпросните глупости. Временният характер на "творбите", с който толкова се хвалят "артисти" като Кристо, не е израз на свобода. Това е израз на пустота, на безплодие, на тотална неспособност да създадеш истинско произведение на изкуството.

Единственото, на което са способни днешните "творци", е да паразитират върху миналото, да простират чаршафи. Изобщо не отричам ловкостта на тези опаковчици. Категорично отричам обаче претенциите на такива лица да се наричат "артисти".", написа Петър Волгин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай