Внимание! Времето полудява, носи ураган и порои

Вижте какви стойности ще показват термометрите

Внимание! Времето полудява, носи ураган и порои | StandartNews.com

Внимание! Времето полудява в следващите дни. Носи  ураган и порои.

Средиземноморски циклон властва над цяла Югоизточна Европа в следващите дни. В момента неговият център е над Италия и Адриатическо море, но бавно се придвижва на изток-североизток.

В събота от рано сутринта ще започнат валежи от дъжд в равнините и сняг в планините – първо в Югозападна България, а по-късно и в останалите райони на страната. Значителни количества се очакват в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. Там количествата валеж за денонощието ще достигнат 50-60 литра на квадратен метър, предаде Нова тв.

В планинските масиви ще се натрупа нова снежна покривка. Вятърът ще е с опасно силни пориви – в най-южните части на страната със скорост над 100 км/ч.

Температурите сутринта ще са в интервала от 0 до 5 градуса в западната половина на страната, до към 10 около крайбрежието. Следобед термометрите ще се колебаят между 4-5 градуса на запад до 15-16 на изток.

През нощта срещу неделя в Източна България валежите временно ще намалеят и ще спрат. На запад вятърът ще се обърне от северозапад, с което температурите ще паднат с условия за снеговалеж. В районите на изток в неделя следобед ще превали дъжд, на места с гръмотевици. В хода на деня вятърът ще отслабва. Температурите ще бъдат в сходни граници като стойностите в събота.

Започналото застудяване постепенно ще обхване повече области на изток. През нощта срещу понеделник ще превали сняг и в източните райони. Дневните температури ще се понижат осезаемо и ще са в интервала от минус 1-2 до към 5-6 градуса.

Около сряда-четвъртък валежите ще са предимно от слаб сняг, но ще са на изолирани места с тенденция облаците за кратко да се разкъсват и да се показва и слънцето. Сутрините ще са особено студени с температури в някои райони до минус 6-7 градуса.

Към края на следващата седмица прогнозите са за преминаване на студен атмосферен фронт с допълнително понижение на температурите и снеговалеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай