Висок риск от пожари в цялата страна остава до 15 август

Ще бъде издадена заповед за прекратяване на всички дейности по почистване на стърнища

Висок риск от пожари в цялата страна остава до 15 август | StandartNews.com

До 15 август остава висок рискът от пожари в цялата страна. Сателитните прогнози на "Коперник" показват, че почти цялата централна част на България, включваща и Югозападна България, остава под екстремен риск от пожари.

За това предупреди директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов след брифинга в Министерски съвет тази вечер.

Ще бъде издадена заповед за прекратяване на всички дейности по почистване на стърнища, което често е причина за подобни пожари. Това заяви на брифинга днес и премиерът Стефан Янев, след проведената по-рано днес в Министерския съвет спешна среща, свикана по повод на бедствената ситуация вследствие от пожарите в страната, необходимостта от спешни действия за нейното овладяване и незабавни мерки за предотвратяване на подобни трагични инциденти.

Участие в срещата взеха заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на отбраната Георги Панайотов, министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и представители на ведомства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай