Виктор Николаев изпадна в амок! Защо е бесен на депутатите

Не бъдете некадърни! Това е призивът ни към депутатите и към изпълнителната власт

Виктор Николаев изпадна в амок! Защо е бесен на депутатите | StandartNews.com

"Със законодателни промени държавата се опитва да се справи уродите на пътя. Аз смятам, че да отнемеш колата на дрогиран или пиян шофьор, е добра мярка", това коментира водещият Виктор Николаев в ефира на Нова телевизия във връзка с първите отнети превозни средства.

Той обаче призова депутатите към нещо съвсем конкретно. "Не бъдете некадърни! Това е призивът ни към депутатите и към изпълнителната власт. Направете така, че правилата да работят и наистина да санкционират виновните, а не да пострадат невинни", коментира той.

И даде за пример случаите, в които човек е взел хапче за главоболие, качва се в колата, спира го полицията, а полевия тест отчита положителен резултат за наркотици.

В страната има едва три лицензирани лаборатории, с които МВР работи и не са единични случаите, в които потърпевши водачи чакат месеци наред - 6-10 месеца, за да им излязат резултатите, които в част от случаите се оказват наистина отрицателни.

Тези с гонките по пътищата, продължават с гонките, ама тях отнемането на кола не ги грози. И карат колите си на жълтите павета, и среден пръст показват и на останалите водачите, и на самата власт, завърши коментара си Николаев.

Повод за думите на Николаев станаха клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София, които взривиха социалните мрежи. На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата.

Най-голямо впечатление прави луксозен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година шофьорът му причини катастрофа край Царево.

БЛИЦ припомня, че тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по чудо инцидентът се размина без жертви. По-късно шофьорът показа среден пръст на снимка на фона на потрошения луксозен автомобил.

"В закона такова поведение не се санкционира с отнемане на колата. Законодателство, което чрез норми се опитва да овладее, да предвиди, всички възможни житейски хипотези, не е добро. За това е съдът.

Нормите трябва да са по-общо формулирани, но по начин, който да вмества всички подобни действия", обясни адвокат Людмил Рангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай