Петък,

Вежди Рашидов защити шефа на БНР

От: Рачо Рачев -
125
Вежди Рашидов защити шефа на БНР
A
A
A

„Няма да пусна този закон в зала, докато всички не седнем на една маса и не обсъдим кое е правилното за бъдещето и развитието на обществените медии. Да правиш закон в тъмното и против медиите, това не е закон. Един закон трябва да обслужва основно хората, които работят в тези звена“, заяви пред БНР Вежди Рашидов, председател на комисията по културата и медиите в парламента.

Според него досега е било пропуск това, че не е имало по-широко обществено обсъждане на предстоящите промени в Закона за радиото и телевизията.

„Това, което казва г-н Андон Балтаков е правилно. Подкрепял съм това, че когато един човек трябва да управлява една институция, той трябва да има възможността и правата да състави екип, чрез който той да носи отговорност. Против съм това да не се знае кой ще носи отговорността, когато няма свободата да управлява“, заяви депутатът.

На въпрос защо е отпаднал текстът, свързан с начина на управление на медиите, Рашидов отговори: „Когато един човек иска отговорност от друг човек, трябва да знае докъде е пуснат да носи тази отговорност. Затова трябва да се даде на професионалистите възможността да се самоуправляват. Когато не е добро, ще има органи, които да търсят отговорност от тези хора… Как ще търсим отговорност на този човек, като ограничаваме правомощията му“.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички