Вечерен час и маски на открито в Бургас

Това е заповед на директора на Регионалната здравна инспекция

Вечерен час и маски на открито в Бургас | StandartNews.com

Директорът на Регионалната здравна инспекция-Бургас издаде заповед, с която се увеличават противоепидемичните мерки в града и областта. Те влизат в сила от 18.00 часа на 25 март и ще важат до 31 март.

Ето основните точки на заповедта.

Задължително става носене на защитни маски за лица по начина, осигуряващ покриване изцяло на носа и устата в покрити и закрити обществени места. Изключение се допуска само за децата до 6-годишна възраст.

Преустановяват се всички индивидуални и колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи на открито и закрито, в това число национални и международни спортни състезания.

Преустановяват се посещенията на пазари, тържища и базари с изключение на тези от тях, които са постоянно действащи и са регистрирани само за хранителни стоки.

Забранява се провеждаме на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито (фестове, изложения, фестивали, панаири и други).

Не се допуска организиране и провеждане на събития и тържества от частен характер на открито и закрито (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 10 човека.

Не се допускат на обществени места за времето от 20.00 часа до 6.00 часа лица под 18-годишна възраст без придружител.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове в област Бургас, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохенатологични заболявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай