ВЪВ В.СТАНДАРТ: Стъклени клетки на плажа

Безплатни чадъри и шезлонги на морето, концесионерите против

ВЪВ В.СТАНДАРТ: Стъклени клетки на плажа | StandartNews.com

Безплатни чадъри и шезлонги на морето, концесионерите против

Прозрачни клетки на плажа ще пазят туристите от коронавируса. Иновацията вече бе въведена в Италия, Испания и Гърция. Предприемчиви хотелиери у нас също обявиха, че ще ползват нововъведението. С него заграждения от плексиглас или стъкло ще отделят летовниците на метри един от друг. Преди дни подобни клетките бяха монтирани на остров Санторини. Те ограждат 4 мeтpa пространство, в което има двa шeзлoнгa и чaдъp. Проблемът е, че плексигласът задържа много висока температура и не е ясно ще има ли достатъчно персонал, който да дезинфекцира загражденията.

ВИЖ ОЩЕ: Всеки втори хотел у нас сваля цените

Половината хотели в България ще намалят цените, обяви в същото време доц. Pyмeн Дpaгaнoв oт Инcтитyтa зa aнaлизи и oцeнĸи нa тypизмa. Ресорният министър Николина Ангелкова очаква старт на сезона от 1 юли. Хотели отсега заявиха готовност да смъкнат наполовина цените си, за да привлекат българите.

ВИЖ ОЩЕ: Поморие се жертва за безплатни чадъри

Друг бонус ще са безплатните чадъри и шезлонги или пускането им на символични цени, каза Ангелкова. Поморие вече обяви, че се отказва от 250 000 лв. концесионни такси, за да привлече гости с безплатна сянка и удобство на плажа. Малко по-късно обаче концесионерите скочиха на Ангелкова и обявиха, че са против безплотните чадъри и шезлонги.

ВИЖ ОЩЕ: Скандал!Скочиха на Ангелкова за безплатните чадъри

Ще тръгне ли сезон лято 2020 и как - четете в новия брой на "СТНАДАРТ", който се продава на вестникарските вергии в големите вериги, бензиностанциите и кварталните магазинчета!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай