Важно за шофьорите в София. Кметът съобщи за големи промени

СДВР с ключов ход по нареждане на Терзиев

Важно за шофьорите в София. Кметът съобщи за големи промени | StandartNews.com

Допълнителни мерки за пътната безопасност около училищата и детските градини в София предприема СДВР по настояване на кмета Васил Терзиев.

„Вярвам, че при завишен контрол от страна на КАТ-„Пътна полиция” ще е възможно да имаме по-сигурни зони за децата ни”, заяви градоначалникът.

Терзиев допълни, че със зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов и с директора на СДВР главен комисар Любомир Николов са обсъдили кои, според специалистите от „Пътна полиция”, са конфликтните места из града с най-чести нарушения и произшествия.

„Инцидентите с пешеходци могат да бъдат намалени с добро осветяване на кръстовищата. Пешеходните пътеки могат да бъдат по-сигурни, ако преди тях се монтират неравности, повдигнати кръстовища и допълнителна светлинна сигнализация. Скоростта в града трябва да се контролира по-добре дори и във вечерните часове. Обърнах специално внимание на автомобилните гонки в града и поисках системен контрол и сериозни санкции за нарушителите. Неправилното паркиране трябва да се ограничи максимално, защото често това пречи както на пешеходците, така и на видимостта на шофьорите. Инспекторите от Центъра за градска мобилност вече редовно следят за такива случаи”, каза още Васил Терзиев.

Той отбелязва и контролът на скоростта на улици и булеварди с многолентово движение.

Такива са Околовръстният път, бул. „Сливница“, бул. „Черни Връх“, ул. „Цар Борис III“ в частта към кв. „Княжево“, бул.”България“, бул. „Цариградско шосе“ и други. „Договорихме се „Пътна полиция” да постави стационарни камери на критичните места по тези трасета. Столичната община ще проектира и подготви поставянето на камерите, а СДВР ще осигури самите устройства. Допълнително на територията на общината всеки ден вече работят между 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, така наречените триноги, които Столичната община дари на МВР през последните години”, съобщи столичният кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
5 ко
преди 2 месеца

Гейовете, терзиеВ и бонеВ са уникални в подобряване на движението в София .Срам и позор за Софиянци.

Откажи
Бойко Б
преди 2 месеца

Боклуци

Откажи
Nicolov
преди 2 месеца

Стига на ограниченията, които затруднява хората и създават корупция.Направете паркинги.Строите с прспектива,изпреварвайте събитията.Затова е нужен интелект,който е дефицит.

Откажи
Nicolov
преди 2 месеца

Стига на ограниченията, които затруднява хората и създават корупция.Направете паркинги.Стройте с прспектива,изпреварвайте събитията.Затова е нужен интелект,който е дефицит.

Откажи