Вадят пожарната от МВР. В чии ръце отива?

Ведомството на Бойко Рашков предложи големи промени

Вадят пожарната от МВР. В чии ръце отива? | StandartNews.com

Огромни промени в МВР. Пожарната вече няма да е част от вътрешното министерство, а ще бъде на пряко подчинение на премиера. Това предвижда проект за реформа в МВР. Тя бе обявено от ведомството, след като правителството на Кирил Петков бе свалено от власт с вот на недоверие.

След продължителна и задълбочена работа на екип от юристи и експерти за анализ на дейността на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Дирекция „Национална система 112“, приключи работата по изготвянето на Проект на Закон за Държавна агенция „Пожарна безопасност, защита на населението и единен европейски номер 112“ , съобщиха от МВР.

Проектът урежда правилата за функционирането и дейността на Държавна агенция „Пожарна безопасност, защита на населението и единен европейски номер 112“, статута на нейните служители и правомощията на органите й.

Дейността по осигуряване на пожарна безопасност и защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации, е значителна по мащаб и обем и към момента е обединена в рамките на едно ведомство с друга значителна дейност – тази по защита на правата и свободите на гражданите, противодействие на престъпността, защита на националната сигурност и опазване на обществения ред, съобщават още от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай