В София 111 снегорина са в готовност

Обработките са започнали още сутринта в 4 часа за природен парк Витоша, а масовото излизане на техника по стоянките е от 8.30 часа сутринта

В София 111 снегорина са в готовност | StandartNews.com

Към момента няма проблеми в нито една точка на столицата, нямаме и сигнали от граждани за някакви създали се обстановки. Това каза пред БГНЕС Любомир Грънчаров от Оперативен център на Столичен инспекторат към Столична община във връзка със завалелия сняг тази сутрин. В момента на територията на Столична община се извършват обработки в природен парк Витоша на двата пътя – Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове. Обработват се също и улиците на масовия градски транспорт в районите Панчарево, Витоша и Овча купел в района на Горна Баня.

Любомир Грънчаров подчерта, че за момента на територията на Столична община на 67 стоянки са разположени и имат готовност 111 снегорина. „Те са на терен, излезли са на терен на стоянките, които са им посочени, и имат готовност във всеки момент да разпръснат смес“, каза той.

Обработките са започнали още сутринта в 4 часа за природен парк Витоша, а масовото излизане на техника по стоянките е от 8.30 часа сутринта.

В оперативния център още преди обед нямаха очаквания, въпреки валежа на мокрия сняг, да се натрупа сериозна покривка. Грънчаров посочи, че няма проблем за градския транспорт или личните автомобили, а на камерите в центъра се вижда, че няма задръствания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай