В Деня на независимостта! Херо Мустафа с подаръци за болни деца

Подари монета с роза на проф. Балтов

В Деня на независимостта! Херо Мустафа с подаръци за болни деца | StandartNews.com

Американският посланик Херо Мустафа отбеляза Деня на независимостта 4 юли с посещение в педиатричните отделения на "Пирогов". Тя занесе подаръци на малките пациенти в Спешния център, съобщиха от "Пирогов".

Посланик Мустафа водеше делегация от Американската търговска камара, които бяха подготвили персонален подарък за всяко дете.

Началникът на педиатричното отделение доц. Ирен Цочева показа на Н.Пр. Мустафа обновените стаи и новата апаратура.

Американското посолство и Фондация „Америка за България” са партньори и подкрепят "Пирогов” в превръщането на детския комплекс в болницата в по-близка до малчуганите среда.

Началникът на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия проф. Мая Аргирова показа на гостите обновения детски сектор, а ръководителят на сектора д-р Анастасия Викторова разказа на Херо Мустафа за тенденциите в лечението на детските изгаряния и стремежа на „Пирогов” да разполага с най-модерните технологии и методи.

”Впечатлена съм от промяната в педиатричните отделения и от начина, по който екипът се грижи за децата”, каза посланик Мустафа.

"Болница „Пирогов” непрекъснато инвестира в подобряването на средата и апаратурата във всички детски отделения. Партньорството ни с посолството и американските организации в България са отлични, защото са посветени на този общ стремеж и аз благодаря за това”, заяви шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Той подари на посланика на САЩ книгата, посветена на 100-годишнината от освещаването на най-голямата спешна болница в страната.

Херо Мустафа пък подари на проф. Балтов монета с българска роза. Дизайнът е подготвила лично посланикъ на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай