Четвъртък,

Ужас! Бият и обиждат 2-годишни деца в забавачка

От: Редакция -
Ужас! Бият и обиждат 2-годишни деца в забавачка
A
A
A

Скандални записи разкриват насилие и обиди на 2-годишни деца в ясла в столицата.

„Хайде, бе, смотльо!”. „Въобще не ме гледай така, сополанко!”, са част от репликите, които се чуват на направени от родители звукозаписи в 23-та детска ясла в София през лятото. Чуват се и удари, съобщи Нова телевизия. За това отношение повечето родители разбират чак днес. До момента са имали само съмнения, че в групата може да има вербална и физическа агресия.

 „Започна да плаче изключително много, не искаше да го водим. Започна да си хапе ръцете и да придобива нервни тикове”, споделя Гергана Шкутова - майка на дете от детската градина. Друга майка -Александра пък разпознава детето си в записа. То получило удар заради неприбрана играчка. „Ние пристъпваме с доверие, което сега се оказва, че е било излъгано. Тези жени всеки ден ни предават децата с една фалшива усмивка, а зад затворените врати виждаме какво се е случвало”, казва тя.

За записите с насилие директорката Ценка Бойкова твърди, че е научила днес.

„Разпознах гласовете, разпознах кои са хората и съответно още от днес приех методи, с които искам да предотвратя тези неща и да тръгнем по по-добър път напред”, обясни тя. В резултат две служителки и една медицинска сестра са отстранени от длъжност за година. Проверка последва и от Столичната община. Сигнал ще бъде подаден и до прокуратурата, за да се установи истинността на записите.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички