Уволниха директора на Окръжна болница в София

Уволниха директора на Окръжна болница в София | StandartNews.com

Уволниха директора на Университетска болница "Св. Анна" – София. Това съобщиха от БСК и уточниха, че д-р Димитър Димитров е бил освободен "чрез административни процедури и без аргументи".

От ръководството на Българската стопанска камара обясняват още, че причина за освобождаването не са пропуски в работата на д-р Димитров, а персонален натиск.

"На фона на огромните дефицити в болничната помощ управляваното от д-р Димитров лечебно заведение е едно от малкото, които работят на печалба и нямат задължения към доставчици и институции. Състоянието на болницата като условия за лечение и работа е отлично, поддържа се отлично действащ екип от висококвалифицирани лекари и медицински специалисти", посочват от БСК.

Д-р Димитър Димитров е член на Управителния съвет на Българската стопанска камара, председател е на Асоциацията на мениджърите в здравеопазването и ги представлява в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. Носител е на много награди за заслуги към системата на здравеопазването.

Над 330 лекари и медицински сестри, вкл. хабилитирани специалисти, ръководители на клиники и отделения, са се подписали в защита на д-р Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай