Управлението е на ръба заради маргиналите

Тяакава е позицията на ВМРО

Управлението е на ръба заради маргиналите | StandartNews.com

Циганизацията трябва да бъде прекратена. Това е въпрос, който се превръща в залог за съществуването на коалицията, съобщиха от ВМРО - едната партия от патриотичния фронт, която участва в управлението с ГЕРБ.

"Категорично не можем да приемем, че разни маргинали продължават да се гаврят с кметове, полицаи и военни. Грабят, тормозят и убиват невинни хора. Недопустимо е", пишат от ВМРО.

Гневната им позиция е заради побоя над кмета на врачанското село Рогозен, община Хайредин, - Пламен Кюковски, който лежи в болница, след опит да защити две служителки на кметството от двама пияни цигани.

По информация на МВР сигналът за побоя над кмета е постъпил на 29 юли 2020 г. около 17.00 часа: "за скандал в центъра на с. Рогозен между брат и М. М. на 22 год. от с. Рогозен и П. К. на 60 год. от с. Рогозен.

"Това е поредното грубо и недопустимо нападение на цигани над длъжностно лице", пишат от ВМРО и припомнят за побои над кметове, горски, полицаи, военнослужещи. Пострадалите от набези, обири и убийства са стотици, може би хиляди, пишат воеводите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай