Уникален случай! 50 новородени за януари в Монтана

Какво споделя докторът

Уникален случай! 50 новородени за януари в Монтана | StandartNews.com

Бум на новородени бебета в болницата в Монтана. От началото на годината са проплакали 50 деца, стана ясно дни преди Бабинден.

Средно по над две бебета на ден са родени в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана от началото на годината. До днес са проплакали 50 деца, като първото родено за годината е Александра, от Враца, припомни д-р Антоанета Блажева, завеждащ Неонатологичното отделение:

"За този период и за нашия капацитет е доста. Имаме много деца оперативно родени, които имат по-дълъг престой".

За съжаление все по-често идват родилки с проблеми.

"Недоносени, с инфекции, отново, за пореден път родилки нелекувани, които са с доказана инфекция, отказани дали от личен лекар или акушер-гинеколог антибиотици, което е абсолютно грешно, защото малко антибиотици вредят на плода".

726 бебета са родени през миналата година, половината са оперативно родени, уточни д-р Блажева. 51 от майките са били под 18 годишна възраст.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
NebosY
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи