Ултрасите пак на протест

Феновете на ЦСКА блокираха "Орлов мост"

Ултрасите пак на протест | StandartNews.com

София. Фенове на ЦСКА излезнаха на втори протест, за да подкрепят любимия си футболен тим в тежките за него дни. До момента над 400 човека са се събрали пред стадион „Българска армия", те не скандират, а си говорят мирно. Протестиращите обясняват, че искат да има яснота около ЦСКА и протестират срещу ръководството на клуба, собствениците и хората, които не дават информация за съдбата на тима и акциите. Полицията охранява офисите на ЦСКА и помещенията на стадиона, тя е готова да спре протестиращите, ако решат да тръгнат на протестно шествие до офисите на „Титан".

Следете публикацията, информацията ще се обновява.

17.00- Полицейският кордон бе замерян с бутилки от ултрасите. Няма сериозни сблъсъци между органите на реда и демонстрантите. В момента феновете на ЦСКА се придвижват към стадион „Българска армия", като малка част от тях се разотиват.

80 полицаи с щитове и маски, както и три кучета охраняват Орлов мост в столицата.

16.30- Осем фенове на ЦСКА са отведени в Първо РПУ в столицата. Седем от тях са непълнолетни, съобщават от пресцентъра на МВР. Привържениците на червения клуб са арестувани, тъй като са били без лични документи. Към момента няма инциденти и нарушаване на обществения ред, посочват от полицията.

16.15- МВР спря протестното шествие на феновете на ЦСКА на бул. "Мария Луиза", след Министерски съвет. Феновете на ЦСКА се връщат обратно през Министерски съвет към Народното събрание и Орлов мост. Червените запалянковци продължават да скандират „Вън боклуците от ЦСКА". Зад шествието се движи и полицейска патрулка.

Цесекарите искат да отидат до офиса на Александър Тодоров, който е част от групата бизнесмени, които искат да спасят ЦСКА. Офисът му се намира на булевард "Тодор Александров". Според информация на запознати в момента там текат преговори с "Титан".

15.50- Фен на ЦСКА се сби с един от протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски, който събира подписи за нов изборен кодекс пред парламента. Друг от червената тълпа ритна масата, на която хората се подписват, но до намеса на полицията не се стигна. Шествието продължава по бул. "Цар Освободител" и преминава кръстовището с бул. "Г. С. Раковски". Движението там е спряно. Има засилено полицейско присъствие, а униформените вече са със щитове и шлемове.

15.40- Шествието на феновете на ЦСКА продължава по бул. "Цар Освободител" в посока Народно събрание. Движението по "Орлов мост" вече е пуснато. Феновете скандират "Вън боклуците от ЦСКА" и отправят обиди към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

15.30- часа феновете на ЦСКА потеглиха на шествие през Борисовата градина и вече блокираха "Орлов мост", има засилено полицейско присъствие в района. Цесекарите призоваха Георги Павлов да се присъедини към тях, но търговският директор отказа.

Спряно е движението по бул. "Цариградско шосе" от към хотел "Плиска", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" колите все още се движат.

Малко след 15 часа търговският директор на ЦСКА Георги Павлов пристигна на стадион „Българска армия". Идването му обаче беше посрещнато с мощни освирквания. Червените фенове скандираха „Вън боклуците от ЦСКА" и „Пернишки боклуци", „парите са ваши, футболистите са наши" и други. Феновете започнаха пререкания с директора на тима.


Осем души от ултрасите са в столичното Първо РПУ за установяване на самоличност, повечето са непълнолетни, има само един навършил 18.

Феновете с червени сърца се организираха в социалната мрежа Фейсбук. Не се знае дали броят им ще бъде по-голям, в сравнение с този от миналия уикенд. Тогава червените запалянковци блокираха кръстовището на „Орлов мост". По-късно бяха изпуснати от полицията и изпотрошиха сградата на Български футболен съюз на ул. „Иван Асен II".

Проблемите на ЦСКА не се решиха и вчера (събота), след като никой не се появи в 14 часа на стадион "Българска Армия", за да купи акциите на тима. Скоро се очаква нова среща на сегашните собственици на клуба с мераклиите за поемане на отбора.

„Без сделка между "Титан" и групата бизнесмени, анонсирана онзи ден, ЦСКА умира". Това обяви вчера пред "Стандарт" Александър Тодоров, подписал се под обръщението на спасителите на ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай