Вторник,

Удрят глоба на фирмата ремонтирала „Графа“

От: Редактори -
Удрят глоба на фирмата ремонтирала „Графа“
A
A
A

От Столична община предупредиха, че късно днес или утре ще наложат санкция на фирмата, която ремонтира ул. Граф Игнатиев“, заради забавяне. По всичко изглежда, че изпълнителят няма да може да приключи с ремонта, така че глобата е почти сигурно.

Ако до края на деня строителят не отстрани констатираните дефекти при ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, ще му бъде наложена санкция, стана ясно днес по време на инспекция на ремонта.

 В момента никъде по обекта няма огради и е абсолютно достъпен. Монтирани са пейките по цялото протежение. Остава да се обсъдят детайли относно градското обзавеждане на обекта, коментира пред журналисти директорът на Дирекция „Транспортна инфраструктура“ към Столична община Даниел Евлогиев.

„На 21 май бяха констатирани дефекти относно некачествено изпълняване на обекта. В момента се отстраняват и в края на деня комисия, която проверява дали са отстранени дефектите, ще каже дали те са коригирани, или не. В случай на некоригиране от страна на изпълнителя ще му бъде наложена санкция. По договор в зависимост от това какво бъде констатирано като дефект, санкцията е до 1 милион лева“, уточни той.

„Глобата е в размер един процент на ден. Има два вида санкции, които се налагат на строителя – единият е за време на изпълнение, а другият за качество на изпълнение. Няма да има санкции за забавяне във времето, защото в момента строително-монтажните дейности по „Граф Игнатиев“, площадите „Гарибалди“ и „Славейков“ и градинката на църквата „Св. Седмочисленици“ са завършени“, обясни той.

Инж. Тодор Тодоров от фирмата, която извършва строителния надзор на обекта посочи, че констатираните дефекти са локални – на места има пропадане на настилката, другаде липсва достатъчно фугиране, има отделни повреди по боята на стълбовете на уличното осветление, има дефекти около дърветата и решетките около тях. Той подчерта, че при мобилизация от страна на строителя отстраняването на дефектите може да приключи в рамките на деня. Относно планираното поставяне на чешма в района на църквата „Св. Седмочисленици“ инж. Тодоров коментира, че всичко необходимо за монтажа е налице и това ще стане, когато архитектите изберат самата чешма и добави, че обектът може да се експлоатира и без нея.

Във връзка с ограничителите по трамвайното трасе на ул. „Граф Игнатиев“ директорът на Дирекция „Транспортна инфраструктура“ уточни, че ще бъдат изпълнени. „Видът им е максимално близък до основно приетото като тип ограничител в градската среда. Ще бъдат поставени в зависимост от производствените възможности най-вероятно до един – два месеца. Не мисля, че ще пречат на хората“, каза той.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички