Уди прави филм за Миа Фароу

Алек Болдуин с поредната си силна роля в драмата

Уди прави филм за Миа Фароу | StandartNews.com

Злите езици коментират, че "Син жасмин" на Уди Алън е филм за Миа Фароу. Поне така твърдят тези, които са чели автобиографията на екссъпругата на режисьора. След последните си хитови ленти, обикновено посветени на романтични европейски дестинации - "Вики, Кристина, Барселона", "Полунощ в Париж" и "На Рим с любов", неуморимият особняк Уди се завръща отново в САЩ. Този път, за да разкаже една колкото семейна и социална, толкова и екзистенциална история. Западните медии побързаха да го обявят и като "завръщането му към драмата". За своя муза Алън е избрал прелестната Кейт Бланшет. Нейната Жасмин е жена от Ню Йорк, която обича луксозните неща и е свикнала да живее в разкош. Той е осигурен от богатия й съпруг, инвестиционен банкер, изигран от талантливия Алек Болдуин. Заради незаконните си сделки Хал е отведен в затвора. Ежедневието на Жасмин се променя, след като е принудена да се премести при сестра си Джиднжър (Сали Хоукинс) в Сан Франциско. Ситуацията е усложнена и от това, че сестра й се различава напълно от нея и, а двете ще трябва да делят един и същ малък апартамент. Свикнала с хайлайфа на Ню Йорк Жасмин изпада в нервен срив. Психическата нестабилност я поставят в противоречие с всички хора в живота й. (Аналогиите със съдбата на Фароу след раздялата с Уди са неминуеми.) Налага се елегантната богаташка да се приспособи към едно далеч по-скромно и обикновено съществуване. Конфронтациите на социални статуси и характери са подсилени и от перманентната злоупотреба с антидепресанти и водка на жената в криза, която със сетни сили се опитва да се адаптира към по-обикновеното ежедневие. Но това се оказва само началото на нейния нов и далеч по-вълнуващ живот. Както казва Уди, още по време на снимките: "Ще видите финалните стадии на кризата в живота на модерната нюйоркска домакиня".

"За своето половинвековно ярко присъствие на холивудския небосклон, господин Алън сякаш доказа, че никак не е необходимо да създаваш блокбъстъри и да угаждаш на публиката с чудовища, зомбита и апокалипсиси, за да си осигуриш реакции от осанна до разпни го. Абониран за тези крайности е и новият му филм -"Син жасмин"", пишат рецензентите. Доброжелателните от тях сравняват "Син жасмин" с великолепния "Мач пойнт" и се кълнат в същото високо ниво на продукцията.

Питър Сарсгард, Майкъл Щулбарг, Боби Канавале, Луис Си Кей и Андрю Дайс Клей са останалите в актьорския екип.
"Син жасмин"****

Ужаси в "Коварен капан 2"

Обладано от духове семейство се бори да разкрие ужасната тайна, която е причина за втори път те да са в опасна близост до зловещи свръхестествени сили. Това е сюжетът в най-новия трилър "Коварен капан 2" на режисьора Джеймс Уан ("Заклинанието") и сценариста Лий Уанел. За продължението продуцентите Джейсън Блум и Орен Пели събират отново участниците от първия филм - Патрик Уилсън, Роуз Бърн, Барбара Хърши, Лин Шей и Тай Симпкинс.

Действието в този филм на ужасите се връща 25 години назад. Проследяват се зловещите събития, залегнали в основата на злото, което преследва семейство Ламбърт. По този начин се обвързват неразрешените мистерии от първия филм и потъваме по-дълбоко в тъмните измерения на Отвъдното.

"Обикновено е много трудно да направиш продължение на ниво. Надявам се хората, които са харесали първия филм, да дойдат пак и да усетят любовта и желанието, с които работихме. Да усетят, че не сме го направили бързо и произволно, а вложихме много усилия и идеи, и наистина много се надяваме да им хареса", казва режисьорът.
"Коварен капан 2"***

Наше момче в "Кой е баща ни?"

В лентата "Кой е баща ни?" откриваме, че участва и 24-годишен българин - пловдивчанинът Георги Лалов, който от години живее в Щатите. Филмът е своеобразен римейк на френско-канадската творба от 2011-та "Старбък". Комедията е с Винс Вон, който е в ролята на Дейвид Уозниак, обикновен човек, изкарвал някога допълнителни пари като донор на сперма в местна клиника. За него всичко това е част от миналото, но в един от поредните скучни дни той разбира няколко изненадващи неща - в ролята си на анонимен донор той е биолигичен баща на над 530 деца. И сега много от тях искат да научат неговата истинска самоличност. Докато обмисля дали сам да се срещне с дечурлигата, Дейвид трябва да убеди своята собствена приятелка (Коби Смълдърс), че той ще бъде добър и грижовен баща. Но истинските предизвикателства за него тепърва предстоят.
Сценарист и режисьор на комедията е Кен Скот.

В лентата участват още Боби Мойнихан и Крис Прат.
"Кой е баща ни?"***

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай