Удар по джоба! По-високи данъци за къщи и коли

Нова екотакса оскъпява налозите на всички

Удар по джоба! По-високи данъци за къщи и коли | StandartNews.com

Нова екотакса оскъпява налозите на всички. По-високи данъци ще плащаме за апартаменти и коли. Причината е въвеждането на екотакса за използването им.

Предстои включването на сградите и транспорта в схемата за търговия с въглеродни емисии, което ще се отрази на личните автомобили и обитаваните сгради, заяви Ивайло Алексиев, изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие по време на форум "Енергийната ефективност на сградния фонд". Как точно ще бъде прилагана схемата предстои да стане ясно от приеманите в ЕС директиви, поясни той.

Ще бъде създаден Национален декарбонизационен фонд, който ще управлява обществените средства, предназначени за саниране. В страната има над 66 хил. сгради, които се нуждаят от обновяване, но такова е направено само на 4,2% от тях.

За саниране на всички сгради са необходими около 60 млрд. евро, пресметна министърът на екологията Юлиян Попов. За да бъдат осигурени нужните средства е необходимо мобилизиране на ресурси и участие с лични средства в санирането. Затова в сега действащата програма за саниране изискват самоучастие от страна на собствениците на имоти с 20% от цената.

Всичко за новите данъци и такси в новия брой на СТАНДАРТ

Търсете на пазара в цялата страна!

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Протест
преди 2 месеца

Трябва протест да има.Не сме достигнали това ниво за нови Елекромобили хората пари нямат и.т.н ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ

Откажи