Неделя,

Тъжно. Отиде си знаково лице на СДС

От: Агенция Стандарт -
7230
Тъжно. Отиде си знаково лице на СДС
A
A
A

На 78-годишна възраст, след мъчително боледуване, почина Свободка Стефанова, един от основателите на СДС – Русе и на „Зелената партия“. Трагичната вест съобщи дъщеря ѝ Людмила Миндова, информира БТА. Свободка Стефанова беше народен представител от СДС в 36-ото и 37-ото Народно събрание.

„Потомка на стара русенска фамилия, сред предците ѝ има свещеници, лекари, адвокати, инженери, съдии, учители. Нейният прадядо Марин Попвасилев Късогледов е бил мирови съдия на Русчук и народен представител в Учредителното Народно събрание на Княжество България. Приятели и съмишленици със Захарий Стоянов, те заедно са учителствали в русенската околия“, допълват близките ѝ.

„Винаги непримирима към опитите за прикриване на престъпленията на комунистическия режим и неговата реабилитация, тя докрай не спираше да свидетелства за истината и да защитава човешките и граждански права“, добави дъщерята на Свободка Стефанова.

Опелото ще е на 10 март в софийския храм „Света Троица“, а погребението в русенския гробищен парк „Чародейка“ на 12 март от 14:00 часа.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com