Четвъртък,

Тъжно. Отиде си световноизвестен българин

От: Агенция Стандарт -
2349
Тъжно. Отиде си световноизвестен българин
A
A
A

Проф. Драгомир Радев - преподавател по компютърни науки в Йейл и световно признат учен в сферата на изкуствения интелект - е починал внезапно, едва на 54-годишна възраст.

Това съобщава проф. Мартин Вечев, основателят на българския Институт за компютърни науки, AI и технологии INSAIT. 

"Огромна загуба за всички нас, за България и за света - велик човек и най-известният и реномиран български учен в сферата на изкуствения интелект в историята на България, който направи изключително много за INSAIT и десетки години прославяше България по света с огромните си успехи", пише Вечев в съобщението си.

"Внезапно ни напусна проф. Драгомир Радев (Драго). Със свито сърце се сбогуваме с нашия скъп приятел, колега, световноизвестен професор и председател на Консултативния съвет на INSAIT. Скърбим за загубата на един невероятен човек и учен, който помогна изключително много за изграждането на INSAIT и който дълги години прославяше България по света с огромните си успехи.

Изпращаме нашите най-дълбоки съболезнования на цялото семейство и приятели, скърбящи в този момент", написаха на страницата си във Фейсбук от института.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com