Тв водещ изненада! Голяма грешка на Разпети петък

Какво разкри Боби Лазаров

Тв водещ изненада! Голяма грешка на Разпети петък | StandartNews.com

Освен синоптик в bTV, Боби Лазаров е един от големите капацитети в екипа на телевизията и религиозните въпроси. На Велики понеделник, в началото на Страстната седмица, той съобщи на зрителите какво предстои да се случи в следващите дни в живота на вярващите християни.

Боби Лазаров обаче посочи и една голяма грешка в традициите, която мнозина допускат в най-тъжния от дните преди Великден - Разпети петък.

Журналистът подробно разказа за ритуала с плащеницата, която се поставя на маса в църквите, а вярващите минават под нея. Мнозина вярват, че това се прави за здраве, но това не е така, подчерта Лазаров.

„Минаването под масата символизира смирението и скръбта за саможертвата на Исус Христос, не е за здраве”, обясни той.

Журналистът коментира също, че християните трябва да знаят смисъла на всеки от дните в Страстната седмица и да го предават точно на следващите поколения.

Боби Лазаров коментира и това, че засега Светият синод на Българската православна църква още не е обявил, кой ще води богослужението на Великден в катедралния храм в София. Според църковните закони, това трябва да е патриарха ни, но неговият избор ще стане след около месец.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай