Цветлин Йовчев каза защо Пеевски бе извикан в ДАНС

Цялата истина за "Пандора", а не на час по лъжичка, призова експертът

Цветлин Йовчев каза защо Пеевски бе извикан в ДАНС | StandartNews.com

Делян Пеевски е повикан в ДАНС най-вероятно за снемане на обяснения, а не за разпит. Това заяви в интервю за бТВ бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Той уточни, че разпитът е процесуално действие, а разследването на българските служби по досиетата „Пандора” едва ли е стигнало такава фаза.

ВИЖ ОЩЕ: Да срещнеш Делян Пеевски

„Изненадваща е бързата реакция, има и други начини, по които да се проверят изнесените факти, но е вероятно натискът от обществения интерес да е ускорил този процес. Не вярвам в основата на тези действия да стоят данни от чужди служби“, категоричен бе Йовчев.

Според него подходът „на час по лъжичка" не е правилен.

„Ако журналистите разполагат с пълната информация, трябва да я изнесат веднага. Иначе се поражда съмнение в две посоки – че се следва някаква последователност, която излиза извън желанието и интересът да бъде информирано обществото. И второ – дали ще бъде извадена цялата налична информация“, каза още Цветлин Йовчев.

„Участието в офшорни компании не е незаконно, докато по един или друг начин ние не сме наложили ограничения, то не можем да укоряваме хората за това. По мнение на експерти около 10% от световните финанси са в офшорни зони“, заяви още експертът.

Той се съмнява да произтече нещо от разследването на българските власти по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай