ЦИК: Няма да харчим безразборно пари

Томов посочи, че продължават преговорите около транспорта, логистиката на машините и процедурата за актуализирането на софтуера

ЦИК: Няма да харчим безразборно пари | StandartNews.com

„ЦИК в сегашния ѝ състав няма намерение да харчи безразборно пари на данъкоплатците.“

Това заяви пред БНР заместник-председателят и говорител на ЦИК Цветозар Томов по повод проведената вчера вечерта среща между Комисията и производителя "Смартматик".Той увери, че ще се търсят максимално изгодни за страната и за ЦИК финансови условия при реализацията на сделката.

Той очаква, че до края на седмицата всичко ще бъде изяснено.

По отношение на договора, който ЦИК ще предложи на "Сиела Норма" за логистиката и софтуерното осигуряване на машините на предстоящия вот, Томов обясни, че без сключването на такъв договор, колкото и машини да има, няма да може да бъдат използвани.

Той увери, че от Холандия и Тайван могат да бъдат осигурени над 1500 устройства. По негови думи чрез сухоземен транспорт ще бъдат доставени машините от Холандия, както и тези, които ще потеглят към секциите в чужбина, с изключение на устройствата, предназначени за САЩ.

Томов посочи, че продължават преговорите около транспорта, логистиката на машините и процедурата за актуализирането на софтуера за всеки следващ вот.

Той поясни, че целта е до президентските избори наесен ЦИК да е самостоятелна и да не зависи от никого за актуализирането на софтуера за следващи избори.

Според него е възможен ценови компромис и ще се намери оптимално финансово решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай