Царската гара е сцена на Водна кула арт фест 2013

Царската гара е сцена на Водна кула арт фест 2013 | StandartNews.com

София. На старата царска гара в Казичене, ще се проведе един от най-мащабните форуми за съвременно изкуство в България - Водна кула арт фест. Тринадесетото издание на фестивала е в неделя, 23 юни 2013 г. В момента във виртуалната социална мрежа Фейсбук в подкрепа на събитието са се обявили почти 3000 човека. Старинната сграда е собственост на Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Фестивалът отново ще се фокусира върху изкуството на социална тематика, създадено за специални места в София – къщи с интересна история, архитектурни паметници, сгради, предизвикали различни дебати в обществото.

Някога гордата царска сграда е била важна част от връзката на България с Европа. Днес тя се е превърнала в останки на красивото, което вдъхнови артистите от цял свят да се включат с акции в нея. Еднодневната акция на царската гара в Казичене ще включва звукови и скулптурни елементи.

Тази година фестивалът е част от Културния календар на Столична община и от кампанията за избор на София за културна столица на Европа 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай