Трус в БНТ. Решението за Петър Стоянович

Какво става

Трус в БНТ. Решението за Петър Стоянович | StandartNews.com

Професорът-историк и бивш министър на културата в кабинета на Пламен Орешарски Петър Стоянович обяви в социалните мрежи раздялата си с БНТ. Той имаше своя запазена рубрика в съботното сутрешно предаване на Телевизията-майка.

"С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон“, бях свален от екран лично от генералния директор.

Споделям като историк, че е странно в модерното време да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат.

На нацията и нейните управляващи оставям за размисъл какви хора ги представляват по високите етажи, примерно на десетия?

А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия.

Не унивайте и до нови срещи" - написа Стоянович в профила си във Фейсбук.

След това уволнението бе потвърдено от генералния директор на медията Емил Кошлуков.

"Заради вулгарен и нецензурен език, както и редица актови глоби от страна на регулиращия орган. И това, след като го бях помолил, но той продължи", заяви Кошлуков за "Блиц", който неотдавна предупреди, че е възможна раздяла със Стоянович, поради постъпващи сигнали за използвания език от него.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай