Тровен ли е Миню Стайков в ареста?

Бизнесменът с диагноза токсичен хепатит

Тровен ли е Миню Стайков в ареста? | StandartNews.com

Ново скандално разкритие за престоя на бизнесмена Миню Стайков в ареста стана ясно днес. Има съмнения, че Стайков е бил отровен в килията. Той е имал токсичен хепатит, се разбра от думи на адвоката му Анна Попова.

Попова обясни, че клиентът й е показал признаци на натравяне малко преди да бъде променена мярката му за неотклонение от задържане под стража в домашен арест.

На въпрос дали според Стайков и защитата му става дума за умишлен опит за отравяне, защитата на Стайков заяви, че няма как да твърдят такива неща, защото не могат да ги докажат. Съдът не е разрешил да бъде изледван Стайков и затова не е ясно каква е субстанцията, с която е бил отровен.

Пред съда Миню Стайков разказа, че малко преди да напусне ареста в началото на февруари, той се почувствал зле. Отдал тежкото си състояние на други сериозни диагнози като инсулт и рак на простата.

Напуснал ареста в инвалидна количка и няколко дни по-късно се е подложил на медицински преглед. Изследванията категорично показали диагноза токсичен хепатит.

Аз съм вегетарианец, почти не пия алкохол, нямам вредни навици, обяви г-н Стайков пред съда. Заради отказа за изследвания Миню Стайков и Анна Попова поискаха председателят на съдебния състав да си направи отвод от делото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай