Вторник,

Тристранката реши - подкрепа на пенсиите и бюджета

От: Редактор -
Тристранката реши - подкрепа на пенсиите и бюджета
A
A
A

И трите проекта на бюджети са принципно подкрепени от партньорите в Националния съвет за тристранно сътрудничество, обяви на брифинг служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Малки забележки имало само към бюджета на Здравната каса, които ще бъдат обсъдени този следобед на извънредното заседание на Надзорния съвет на НЗОК. 

В дневния ред на извънредното заседание на Тристранката са проекти за изменения на три закона - за план-сметката на държавата до края на годината, както и бюджетите на Здравната каса и на Общественото осигуряване. 

Служебният министър на финансите Асен Василев обясни, че актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса няма да бъде съгласувана от Министерството на финансите в този вид, тъй като в него липсват 14 млн. лева за администрирането на ваксини, които са предвидени да бъдат в бюджета на НЗОК.

В промените на бюджета се предвиждат постъпления в размер на 134,5 млн. лева от здравноосигурителни проходи. В това число влизат здравноосигурителни вноски - 105 млн. лв. и трансфери за здравно осигуряване - 29,5 млн. лева, обясни по време на заседанието управителят на НЗОК проф. Петко Салчев. 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички