Трети ден протест в онкоболницата

Трети ден протест в онкоболницата | StandartNews.com

София. Лекарите от специализираната болница по онкология извършват сутрешния си рапорт на двора в знак на протест срещу назначението на бивш директор на лечебното заведение в Съвета на директорите. 

Служителите са против връщането на доц. д-р Петранка Кънева –Троянова, от чието управление в миналото са недоволни. Те твърдят, че нейното назначение, както и това на Ласко Лазаров, е политическо. 

Доцентът беше отстранена от поста директор след образувано досъдебно производство за престъпления по служба в болницата преди 4 години и върната като член на борда на директорите преди 4 дни.

„Работата тече нормално и аз съжалявам, че се стигна дотук. Когато цялата страна е в една стачна готовност, всеки изразява своята позиция, не трябваше и тук да се случи. Тази болница не го заслужава, колегите не го заслужават, заболяването е достатъчно тежко. Прекратяваме активния си протест, но това не означава, че ще се съгласим с това назначение", каза директорът на лечебното заведение д-р Здравка Валерианова.

От вчера министерството на здравеопазването е разпоредило проверка в онкоболницата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай