Тръгна ситото за лекарска специалност

Млади доктори вземат тапия за 15 месеца срещу надник от две минимални заплати

Тръгна ситото за лекарска специалност | StandartNews.com

София. Започна набирането на заявления от лекари-специализанти, кандидатстващи за финансиране по проект "Нови възможности за лекарите в България", съобщиха от Министерството на здравепазването. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз като здравното министерство е бенефициент по проекта. Осигурените средства са в размер на 16 млн. лв. С тях ще се покриват разходите за специализации на около 1000 млади лекари. Договорът за предоставянето на безвъзмездната финансова помощ беше връчен на здравния министър Десислава Атанасова на специална церемония на 1 ноември т.г. в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов.

Срокът за подаване на заявление за кандидатстване за финансиране по проекта е до 31 януари 2013 година.    Резултатите ще бъдат обявени на интернет страницата на Министерство на здравеопазване в рубрика „Съобщения“ на 7 февруари 2013 година. 

Класиралите се лекари ще имат възможността да специализират безплатно в рамките на 15 месеца като ще получават и по две минимални работни заплати. По линия на проекта ще се заплащат разходите за практическо и теоретично обучение в размер на 180 лева, медицинско облекло и обувки, както и комплекти учебна медицинска литература.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай