Бонус "извънреден труд" за полицаите

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски гостува в Офанзива

Бонус "извънреден труд" за полицаите | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски коментира преговорите за заплатите и синдикатите, които настояват за увеличение с  30 процента в Офанзива по Канал 3.  

 „Нормално да се стремят към по-високи заплати когато си вършат работата. Увеличението обаче може да стигне до 15 процента. Такива са възможностите в момента на държавата. При добра икономическа атмосфера може да се говори и за други увеличения догодина след пандемията.“

Друга промяна, която ще настъпи  от 1 януари, е финансиране на 13 хил. служители, които полагат извънреден труд.

Относно противоепидемичните мерки Терзийски заяви, че още в самото начало след влизането в сила на заповедта  са получени сигнали за заведения, които работят. Веднага са предприети мерки и са установени нарушителите.

Глобите, които се налагат за физически лица са от 300 до 1000 лв., но проверките са комплексни и включват инспекция по труда и храните, което прави глобите солени за нарушители.

Терзийски отбеляза, че всъщност много от сигналите се подават и от хора работещи в бранша, които установяват, че конкоренцията си позволява нарушения.

Относно студентските празници той обясни, че е важно още от утре спазването на обществения ред и пътното движение. „Ще реагираме при всеки един сигнал, няма да оставим безконтролно да се развива ситуацията.“

За днешните протести, които бяха наречени възстание, Терзийски смята, че възстание не може да се направи от 80 човека.

„Гражданите ни укоряват, че позволяваме такива мероприятия от друга страната трябва да проявяваме толерантност“, сподели той.

Равносметката след протестите през лятото че има пострадали полицаи със средни и тежки повреди, но не и протестиращи.

Терзийски коментира и ало измамините, при които има 80% намаление от миналата година.

Министърът на вътрешните работи изказа съболезнование на близките на загиналия полицай в Нова Загора.

„Нелеп инцидент, наистина нямаме никаква вина. Колегата е изпълнил всичко за безопастна работа. Призовавам всички да бъдем толерантни на пътя. Не мога да си представя как един човек употребил алкохол или наркотици ще седне за волата.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай