Термометърът скача над 20°. Кога идва новото застудяване

Максималните температури днес ще са между 17° и 22°, в София - около 20°

Термометърът скача над 20°. Кога идва новото застудяване | StandartNews.com

Предимно слънчево ще бъде времето днес. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен и с него температурите ще се повишат, максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 20°. Вечерта от запад ще се появи разкъсана висока облачност.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен, по високите и открити части - умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е около 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък ще духа умерен, в Източна България и северно от планините временно силен южен вятър и дневните температури в повечето райони ще са около и над 20°. От запад на изток над цялата страна облачността ще се увеличи. След обяд в Западна България ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат централните, а в събота сутринта и източните райони. В събота в Източна България все още ще има валежи, на повече места преди обяд, а над Западна облачността ще се разкъса и временно ще намалее. Вятърът ще отслабне, по-късно през деня ще се ориентира от изток. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°. В неделя и до средата на новата седмица времето ще бъде облачно, с валежи. Вятърът ще е от североизток, предимно слаб, температурите ще се понижат още и във вторник и сряда максималните ще са около и под 15°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай